Blog

Díkůvzdání

Ráno na nás za dveřmi čekala nádherná biozelenina ze od Pelouchů Zastráně od Chotěboře.

A tak už od rána dusím, mrazím, krájím, mixuju a peču.

Původně jsem chtěla začít rituálem poděkování zahradě u příležitosti dne velkého vyrovnání, dne rovnodennosti.

A tak jsem měla trochu naspěch.

Ale uvědomila jsem si, že právě opečování vší té nádhery v kuchyni, s vděčností za to, že můžeme jíst tuhle nádhernou živou zeleninu, je tím nejlepším rituálem.

V pozadí se louhují lichořeřišnicová a echinaceová tinktura, vyživující likér, který tvořím už od loňského  listopadu z bylin, které jsou právě ve své síle, kyne chléb a kombucha čeká na svoji porci cukru.

Díky, Země milovaná, že zde můžu žít!

Díky za tvé dary a přísliby v podobě semínek, které si s sebou odnáším do temné části roku.

Budu je dobře opatrovat, zasadím je do svého nitra, vyživím je vším, co má ve mně zemřít, aby na jaře zase vyrašila.

Krásnou rovnodennost.