Na našem webu používáme cookies.
Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.
Blog
Ráno na nás za dveřmi čekala nádherná biozelenina ze od Pelouchů Zastráně od Chotěboře.
A tak už od rána dusím, mrazím, krájím, mixuju a peču.
Původně jsem chtěla začít rituálem poděkování zahradě u příležitosti dne velkého vyrovnání, dne rovnodennosti.
A tak jsem měla trochu naspěch.
Ale uvědomila jsem si, že právě opečování vší té nádhery v kuchyni, s vděčností za to, že můžeme jíst tuhle nádhernou živou zeleninu, je tím nejlepším rituálem.
V pozadí se louhují lichořeřišnicová a echinaceová tinktura, vyživující likér, který tvořím už od loňského listopadu z bylin, které jsou právě ve své síle, kyne chléb a kombucha čeká na svoji porci cukru.
Díky, Země milovaná, že zde můžu žít!
Díky za tvé dary a přísliby v podobě semínek, které si s sebou odnáším do temné části roku.
Budu je dobře opatrovat, zasadím je do svého nitra, vyživím je vším, co má ve mně zemřít, aby na jaře zase vyrašila.
Krásnou rovnodennost.